28.560 knutar

208 rader med 102 knutar i varje rad...det har tagit sin tid, ungefär 45 minuter per rad och sen klippa trådarna. Jag har inte knutit varje dag, ibland känner man inte för det och ibland måste tummarna få vila. Men nu är den på plats. Nöjd är jag och den blev som jag tänkt.
 
Det är faktiskt en billig hobby med tanke på hur många timmar det tar. Den enda utrustning som behövs är en krok, sax och klippmallar. Mallarna gjorde jag av ett plastlock, saxen hade jag och kroken kostar 29 kronor. Väven kostar 119,00 kronor per meter och är 60 cm bred,
Garnet jag använt är en blandning av bomull och bambu. Helt underbart garn, men en nackdel var ju att knutarna gled, så jag fick sy fast dem. Gjorde det med sicksack på maskinen.
    
Man startar med att klippa trådar...det tar sin tid, jag använde tre trådar per knut, så det går åt några stycken trådbitar. Sen är det bara att börja knyta!
 
Kroken är väldigt fiffig, den öppnar och stänger sig med det lilla "locket". Det gör att det är lätt att dra garnet igenom väven och göra en knut.
 
Materialet har jag köpt på Ateljé Margareta.
 
Ha en underbar dag i solen!
 
 

Om

Min profilbild

Eva

Jag har sytt mina egna kläder i många år, och även ibland till mina vänner. Har ingen utbildning i detta, men önskar nog att jag hade det, för man behöver ju inte uppfinna hjulet fler gånger och det finns så mycket kunskap hos många. Gillar att lära mig nytt och prova på nya saker. Att sy ger en omväxlande utmaningar mest hela tiden. Med olika material, olika modeller, andra symaskiner, till andra människor, ....massor av nytt att prova! Försöker ibland göra mönster, verkligen inte helt lätt. Har nog sytt det mesta, inte strumpor dock, och en del blir helt okej annat inte så bra. Skulle så gärna vilja ha en ny symaskin med bättre matning för min stampar vid motstånd och då blir stygnen olika långa och det är inte snyggt, men det blir väl en ny någon solig dag.




RSS 2.0